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アイテム
唾液及び膵α-アミラーゼ活性へのポリフェノール類の影響
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2107
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2107d2d7b86d-4d58-422e-9862-ae8189fbf1be
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 1994-12-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 唾液及び膵α-アミラーゼ活性へのポリフェノール類の影響 | |||||
タイトル | ||||||
言語 | en | |||||
タイトル | Effects of Polyphenols on the Activities of Salivary and Pancreatic α-Amylases | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | α-Amylase inhibitor | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | salivary α-amylase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | pancreatic α-amylase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | polyphenol | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Original | |||||
著者名(日) |
荒木, 裕子
× 荒木, 裕子× 山本, 直子 |
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著者名よみ |
アラキ, ヒロコ
× アラキ, ヒロコ× ヤマモト, ナオコ |
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著者名(英) |
ARAKI, HIROKO
× ARAKI, HIROKO× YAMAMOTO, NAOKO |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 聖徳栄養短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 聖徳栄養短期大学 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The effects of 10 polyphenols and 2 aromatic amino acids on human salivery α-amylase (SA) and porcine pancreatic α-amylase (PA) were investigated in vitro by Blue Starch methed. (1) Tannic acid, caffeic acid, chlorogenic acid and gallic acid showed strong inhibitory effects and their concentrations of 50% inhibition (IC_<50>) were below 1mM for either of SA or PA, whereas IC_<50> of (+) -catechin were 1.583mM for PA and 6.778 mM for SA. (2) Among the other chemicals tested, catechol, L-dooa, DL-dopa, guaiacol, L-phenylalanine and L-tyrosins did not have significant effects on the SA and PA activities. (3) Tannic acid was found to have larger effects on SA than PA, whereas all the other samples showed a stronger inhibition on PA than SA. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00128690 | |||||
書誌情報 |
聖徳栄養短期大学紀要 巻 25, p. 15-20, 発行日 1994-12-20 |