WEKO3
アイテム
各種甘味料の調理への応用
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2146
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/21462a8babb2-df0c-4676-87d8-817a9e3dc174
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KJ00004086530.pdf (830.7 kB)
|
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 1997-12-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 各種甘味料の調理への応用 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Application of New Sweetening Materials to Cooking | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | steamed bread | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | agar-agar jelly | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | PAL SWEET_[○!R] | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | MARVLE_[○!R](powder) | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | MARVIe_[○!R](liquid) | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | LADANTO_[○!R] | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | L-SWEET | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ELISLIM_[○!R] | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | OLIGO-NO-OKAGE_[○!R] | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | SUGAR-CUT | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Original | |||||
著者名(日) |
富吉, 靖子
× 富吉, 靖子× 太刀川, 涼子 |
|||||
著者名よみ |
トミヨシ, セイコ
× トミヨシ, セイコ× タチカワ, リョウコ |
|||||
著者名(英) |
TOMIYOSHI, SEIKO
× TOMIYOSHI, SEIKO× TACHIKAWA, RYOKO |
|||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 聖徳栄養短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 聖徳栄養短期大学 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The properties of the products using new sweetenings and sugar have been compared in this paper. As for the rate of the expansion, the steamed bread with granule sweetening was higher than that with sugar, and the former was more elastic. A regression expression has been shown between the rate of the expansion and the quantity of the sweetening. The bread sweetened with sutebia was not so sweet as the others. The bread sweetened with palsweet lost sweetness according to the length of heating Erisutole sweetening influenced the taste of the product.(New sweetenings took 1.6~2 times as long as to dissolve and energy was decreased by 10%~29%). Agar jelly got harder according to the quantity of newsweetenings, and syneresis was less, too. A regression expression has been shown between the hardness of the agar jelly and the quantity of newsweetenings. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00128690 | |||||
書誌情報 |
聖徳栄養短期大学紀要 巻 28, p. 14-26, 発行日 1997-12-20 |