ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要
  2. 聖徳栄養短期大学紀要
  3. 31

国産ショウガと中国産ショウガの色素および官能評価に関する比較

https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2186
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2186
e39cc615-186c-4df7-a65a-354d71263720
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004086570.pdf KJ00004086570.pdf (402.4 kB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2000-12-20
タイトル
タイトル 国産ショウガと中国産ショウガの色素および官能評価に関する比較
タイトル
タイトル The Comparison between Ginger Cultivated in Japan and in China : at Pigments and Sensory Evaluation
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ginger
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 anthocyanin
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sensory evaluation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 橋場, 浩子

× 橋場, 浩子

WEKO 11773

橋場, 浩子

Search repository
丸井, 正樹

× 丸井, 正樹

WEKO 11774

丸井, 正樹

Search repository
著者名よみ ハシバ, ヒロコ

× ハシバ, ヒロコ

WEKO 11775

ハシバ, ヒロコ

Search repository
マルイ, マサキ

× マルイ, マサキ

WEKO 11776

マルイ, マサキ

Search repository
著者名(英) HASHIBA, HIROKO

× HASHIBA, HIROKO

WEKO 11777

en HASHIBA, HIROKO

Search repository
MARUI, MASAKI

× MARUI, MASAKI

WEKO 11778

en MARUI, MASAKI

Search repository
著者所属(日)
値 聖徳栄養短期大学
著者所属(日)
値 聖徳栄養短期大学
著者所属(英)
言語 en
値 SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION
著者所属(英)
言語 en
値 SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The ginger cultivated in Japan has the value of "a" which has increased in sweetened vinegar and the color which has changed from yellow to pinkish in the same condition. The ginger cultivated in China has not such changes in the same liquid, and is significantly harder than Japanese one in measuring with a rheolometer. The results of sensory evaluation, of which the three sensory scores are pungent, acceptance of pungent and total acceptance,show that Japanese one is much preferred to Chinese one, as it has less pungent taste with a significant difference. The pigments of Japanese one, which have not been obtained in Chinese one, are several anthocyanins and a slight acyl anthocyanin. The main anthocyanidin seems to be peonidin and three others have been identified as delphinidin, cyanidin and pelargonidin respectively in results of high performance liquid chromatography.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00128690
書誌情報 聖徳栄養短期大学紀要

巻 31, p. 17-21, 発行日 2000-12-20
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 11:28:54.089108
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3