WEKO3
アイテム
椎茸中のビタミンD_2含量に及ぼす日光照射の影響
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2106
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/2106e101daa0-3f67-49df-9895-8f25d3e21151
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KJ00004086490.pdf (321.2 kB)
|
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 1994-12-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 椎茸中のビタミンD_2含量に及ぼす日光照射の影響 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Sunlight Ultraviolet Irradiation on Vitamin D_2 Contents in SHiitake Mushroom (Lentinus edodes) | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vitamin D_2 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | shiitake mushroom | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | sunlight irradiation | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | urltrabiolet irradiation | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Original | |||||
著者名(日) |
高村, 一知
× 高村, 一知× 星野, 浩子 |
|||||
著者名よみ |
タカムラ, カズノリ
× タカムラ, カズノリ× ホシノ, ヒロコ |
|||||
著者名(英) |
TAKAMURA, KAZUNORI
× TAKAMURA, KAZUNORI× HOSHINO, HIROKO |
|||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 聖徳栄養短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 聖徳栄養短期大学 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | SEITOKU JUNIOR COLLEGE OF NUTRITION | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The effects of sunlight or ultraviolet irradiation (254nm) on vitamin D_2 contents in shiitake mushroom (Lentinus edodes). The results were as follows: (1) When the samples were exposed to sunlight for 30 minutes or 60 minutes, the contents of vitamin D_2 in raw shiitake mushroom increased about 13 times or 30 times higher than the original content. (2) The contents of vitamin D_2 in dried shiitake mushroom (brand name: Donko, Koshin) after exposure to sunlight increased by about 2~4 times higher than the original content (after 30 minutes). (3) 1. The contents of vitamin D_2 in dried shiitake (Donko, Koshin and Donko powder) increased about 2~3 times higher than those before irradiation according to the increase of amounts of ultraviolet irradiation. 2. The contents of vitamin D_2 in Donko slice increased about 8 times higher than the original content. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00128690 | |||||
書誌情報 |
聖徳栄養短期大学紀要 巻 25, p. 10-14, 発行日 1994-12-20 |