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  1. 紀要
  2. 東京聖栄大学紀要
  3. 第13号

保護者の食に関する意識は子どもの食生活にどのような影響を与えるか

https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/3903
https://tsc.repo.nii.ac.jp/records/3903
fb980b46-2e00-4a4f-9486-3962f8076b17
名前 / ファイル ライセンス アクション
紀要_第13号_WEB用PDF_part3-15.pdf 紀要_第13号_WEB用PDF_part3-15 (940.7 kB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-09-30
タイトル
タイトル 保護者の食に関する意識は子どもの食生活にどのような影響を与えるか
タイトル
タイトル How does parents’ food awareness affect their children’s eating habits?
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 食事調査
キーワード
主題Scheme Other
主題 幼稚園
キーワード
主題Scheme Other
主題 保護者
キーワード
主題Scheme Other
主題 幼児
キーワード
主題Scheme Other
主題 食べる楽しさ
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養バランス
キーワード
主題Scheme Other
主題 主食・主菜・副菜 野菜・果物摂食量
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著論文
論文名よみ
その他のタイトル ホゴシャ ノ ショク ニ カンスル イシキ ワ コドモ ノ ショクセイカツ ニ ドノヨウナ エイキョウ オ アタエル カ
著者名(日) 風見, 公子

× 風見, 公子

WEKO 21703
CiNii ID 9000018428187

風見, 公子

ja-Kana カザミ, キミコ

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小林, 陽子

× 小林, 陽子

WEKO 21709

小林, 陽子

ja-Kana コバヤシ, ヨウコ

Search repository
著者名よみ カザミ, キミコ

× カザミ, キミコ

WEKO 21710

カザミ, キミコ

Search repository
コバヤシ, ヨウコ

× コバヤシ, ヨウコ

WEKO 21711

コバヤシ, ヨウコ

Search repository
著者名(英) KAZAMI, Kimiko

× KAZAMI, Kimiko

WEKO 21712

en KAZAMI, Kimiko

Search repository
KOBAYASHI, Yoko

× KOBAYASHI, Yoko

WEKO 21713

en KOBAYASHI, Yoko

Search repository
著者所属(日)
値 東京聖栄大学健康栄養学部
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 It is said that the parents’ food awareness and knowledge and eating behavior affect the eating habits of
young children greatly. Therefore, food education is not only important for young children but also the
parents. The authors conducted eating habit surveys with parents of five-year-old children at a
university-affiliated kindergarten for four years from 2016 to 2019. The results showed that children who
enjoyed eating significantly differed from those who did not in that they had fewer likes and dislikes and a
greater appetite. Their parents also considered nutritional balance when preparing the menu. Children of
parents who took nutritional balance into account consumed more vegetables, fruits, meat, fish, eggs, and
soybeans, and were more likely to eat with main and side dishes for breakfast than those who did not.
There was no difference in the food that children had trouble eating, and the most common problems
children had during meals were their table manners and likes and dislikes. To have children live actively
and to develop the right habit of eating as the basis for a healthy and high-quality lifestyle over their
lifetime, it is essential to educate the parents—we, professionals in the food industry, need to support them
in this.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA1236125X
書誌情報 紀要

号 VOL13, p. 1-13, 発行日 2021-03-01
URL
内容記述タイプ Other
内容記述 https://www.tsc-05.ac.jp/pdf_library/2021.pdf
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Ver.1 2023-05-15 11:20:02.785946
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